Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού»

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ανοικτή πρόσκληση στην υποδοχή του Ορχομένιου Μητροπολίτη Κυδωνιών κκ. Αθηναγόρα στην Σκριπού

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη περηφάνια, σας προσκαλούμε στην υποδοχή του Ορχομένιου Αρχιερέως της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου Χρυσάνη, ο οποίος για πρώτη φορά μετά την εις επίσκοπο χειροτονία του από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, επισκέπτεται τη γενέτειρά του, τον Ορχομενό της Βοιωτίας.

Η υποδοχή του θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, το Δήμαρχο της πόλεως του Ορχομενού, τις αρχές του Νομού μας, τους κληρικούς της περιοχής μας και τον ευσεβή λαό της Βοιωτίας, στο προαύλιο του ιστορικού ναού της Παναγίας της Σκριπούς, στον Ορχομενό της Βοιωτίας, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 και ώρα 7.30 το απόγευμα. 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό, που θα γίνει στην εκκλησία της Μεγαλόχαρης στον Ορχομενό και στο τέλος της ακολουθίας θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του πιστού λαού του Θεού.

Ακόμα, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας θα προεξάρχει στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα γίνει στις 26 Μαΐου 2013, ημέρα Κυριακή το πρωί, στην χιλιόχρονη εκκλησία της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ορχομενό.

Παρακαλείσθε οι ευσεβείς χριστιανοί να παρευρεθείτε, συμμετέχοντας στη μεγάλη χαρά της πόλεως του Ορχομενού και των κατοίκων του και να πάρετε την ευλογία «του παιδιού της Μεγαλόχαρης του Ορχομενού», του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, που ο Καλός Θεός τον αξίωσε να φτάσει ψηλά και να διακονεί την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Βασιλεύουσας, εκεί όπου κτυπά η καρδιά όλων των Ορθοδόξων Ελλήνων.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ